× ΑΡΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΡΓΑ BLOG ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
BLOG

BLOG

Τι ακριβώς είναι λοιπόν το Smart Home;

Τι ακριβώς είναι λοιπόν το Smart Home;

Οταν δεν είστε σπίτι, οι μικρές αμφιβολίες μπορεί να αρχίσουν να γεμίζουν το μυαλό σας. Μήπως δεν έσβησα την καφετιέρα; Εβαλα τον συναγερμό ασφαλείας; Έσβησα το μάτι της κουζίνας;   N’ ανάψω το a/c να δροσίσει να μην μπω στο χαμαμ όταν γυρίσω;

Με ένα έξυπνο σπίτι, μπορείτε να χαλαρώσετε μόνο με μια γρήγορη ματιά στο smartphone ή το tablet σας. Μπορείτε να συνδέσετε τις συσκευές στο σπίτι σας, ώστε να μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους και μαζί σας.

Οποιαδήποτε συσκευή στο σπίτι σας που χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να συνδεθεί με το οικιακό σας δίκτυο και να βρίσκεται υπό τις εντολές σας.  Οι περισσότερες εφαρμογές αφορούν τον φωτισμό, την οικιακή ασφάλεια, το home theatre και την ψυχαγωγία, και τη ρύθμιση του περιβάλλοντος (ρύθμιση θερμοστάτη καλοριφέρ, ενεργοποίηση και ρύθμιση κλιματιστικού, αφυγραντήρα κλπ).

Η ιδέα ενός έξυπνου σπιτιού έχει γίνει η απόλυτη νέα τάση της αγοράς με νέα έξυπνα τεχνολογικά άρτια προιόντα να ξεπηδούν κάθε μέρα. Σύμφωνα με το CNN, οι πωλήσεις συστημάτων αυτοματισμού μέχρι το 2017  έχει αυξηθεί σε 44 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που οφείλεται κατά πολύ στην επιτυχία των smartphones και των tablets αφού μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να ελέγχουν τις μυριάδες άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.  Και βέβαια δεν είναι απαραίτητο να ξοδέψετε μία περιουσία, αφού μπορείτε με χαμηλό κόστος να αυτοματοποιήσετε πολλές από τις λειτουργίες του σπιτιού σας, χωρίς δύσκολες διαδικασίες.

Δώστε προτεραιότητα στην ασφάλεια του σπιτιού σας και των αγαπημένων σας προσώπων. Με τις Smart Home λύσεις που προσφέρουμε μπορείτε να ελέγχετε και να διαχειρίζεστε τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σας και να δίνετε πρόσβαση εισόδου μόνο στα πρόσωπα που επιθυμείτε. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε όταν είστε εκτός σπιτιού αφού μπορείτε να το ελέγχετε και απομακρυσμένα ανά πάσα στιγμή από τις smart συσκευές σας.

Δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχείτε για την ενεργειακή κατανάλωση του σπιτιού σας. Οι Smart Home λύσεις μας σας επιτρέπουν να ελέγχετε τον χρόνο λειτουργίας και τις καταναλώσεις των συσκευών σας, του φωτισμού και της θέρμανσης από όπου και αν βρίσκεστε. Με αυτό τον τρόπο κάνετε οικονομία, καλύτερη διαχείριση και προγραμματισμό των ενεργειακών σας αναγκών.

Όλοι θέλουμε να απολαμβάνουμε τις στιγμές στο σπίτι μας. Θα θέλαμε να αντιλαμβάνεται τους ρυθμούς της ζωής μας, τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας και να προσαρμόζεται για να νοιώθουμε άνετα μέσα σε αυτό. Με τις Smart Home λύσεις μας μπορείτε από ένα τηλεχειριστήριο, το κινητό σας ή το tablet σας να δημιουργήσετε την ατμόσφαιρα που επιθυμείτε ρυθμίζοντας την ένταση του φωτισμού, τη θερμοκρασία του χώρου και ελέγχοντας τα ρολά σας ανά πάσα στιγμή τοπικά ή απομακρυσμένα.